vineri, 5 iunie 2009

Prietenii ma iubesc NE...

....cel mai interesant este ca pentru fiecare din noi, acest 'ne...' poate ascunde atat de multe intelesuri si neintelesuri... : neobosit, neinfricat, ne... fumat.. asta o intelegeti doar cei care incercati o minune mai inalta decat Everestu', un apogeu pentru care nu toti sunt nascuti sa-l inteleaga... necioplit...asta mai greu, dar poate in cercuri de 'mallus animalus captivus' se poarta si aceasta versiune a iubirii , ne...
eu ma refer la cel mai trist si mai dureros dintre cazuri si care poate fi acela???? pai care altul decat exact antonimul fericirii...antonimului singurului lucru pe care orbeste si instinctiv il cautam in viata.... nefericirea. DA, exact, prietenii ma iubesc NEFERICIT.NEfericirea mea arata mai putin esec in viata oamenilor pe care-i iubesc, NEfericirea mea seamana indirect mai multa fericire in sufeletele lor, o antiteza mai mica, mai putin sentiment de inferioritate, de NEreusita de partea lor si indirect sentimentul de....hai ca nu-s chiar ultimul, ui si la asta ce-o patit...deci is mare...bine, nu-s mare, macar am aflat ca nu-s cel mai mic, deci nu-s atat de mic? yeeeeeeee, deci sunt mare..saracu' de el ce-o patit, n-as vrea sa fiu in locu' lui.

Si atunci ma intreb: Merita sa sacrific fericirea animalica a unui nimeni pentru fericirea animalica a mai Multor nimeni? Si tind spre un raspuns DA, deoarece 10 inmultit cu 0.000000001 este mai mare decat 0.000000001... ba chiar de 10 ori mai mare. si atunci ma gandesc ca, cumva, intr-o lume a lui zero care tinde spre absolut zero am marit fericirea intregii umanitati si atunci desi anuland fericirea unui nimeni, acesta vazand ca 10 nimeni sunt mai putin nimeni a devenit mult mai fericit, mai putin nimeni si el? Si atunci de la un singur om, putem face omenirea macar sa tinda spre zero? Pentru ca in viitor candva spre unu? Si apoi....spre infinit? Intr-o exponentiala ce..pentru cei ce-o inteleg dureaza o infinitate umana sa urce dincolo de unu si un zero infinit sa urce dincolo de acelasi unu? Deci prin uciderea a ceea ce ma bucura pot bucura oameni si indirect pe mine, intr-un mod pervers si mai tare? Sunt un perpetum mobile al fericirii? Sunt acel fractal din care porneste izvorul nesfarsit si nesfarsit al FEricirii si nu NEfericirii? Sunt eu trecerea mondiala si universala de la NEfe la FE? Sunt eu absolutul? Sunt eu adevaratul mantuitor al omenirii?
Si atunci concluzia ar fi....haideti sa NE automutilam pentru ca toti cei care ne 'iubesc' sa fie mai fericiti si indirect noi sa fim mai fericiti??????? DAR de fapt ce inseamna asta? Numai bine pt omenire? Numai bine prin autodistugere? Atingrea absolutului prin NEfericire? Deci castigarea FEricirii se face prin NE? prin NEfricire? Dar ce pardox stupid e asta? Dar ce se intampla? Nu mai inteleg nimic, am cazut in prapastia lui NE visand la FE? Doamne ajuta-ma...scoate-ma de aici...eventual da-mi un pachet si o sticla de Jack,..., macr un pahar....macar o tigara....un fuuum.
Dar ce bine e asta?.... un bine orb pentru ca....am omis o 'mica' categorie.... oamenii care NE iubesc cu adevarat.... aha, deci in categoria asta nu intra nimeni de pe Pamant? (pt voi scepticii absoluti ai FEricirii)...asa-i... atunci cealalta categorie...oamenii care simt cu toata fiinta lor ca NE iubesc cu adevarat....adica aia iubiti, nu? familia, iubita, pruncu, purcelu'- cateleu' ...si poate cel mai bun prieten? cu alte cuvinte...astia te vor fericit, astia NU te vor ca restul ...'prietenilor' sa fi NE, ei te vor FE pt ca la randul lor si ei vor primi FE in loc de NE, deci ...animalic si instinctiv si NU pt ca te iubesc prea mult ei il vor alee pt ei pt FE si nu pe NE. Si atunci ce faci? Prin simpla ta traire fericita ai pus o lume intreaga in cumpana? Orice ai face va separa lumea intre FE si NE? si atunci ce intelegi? Ca ai puteri supra-naturale? ca poti schimba soarta lumii? Si ai impresia ca Da...dar, imedit dupa, extrapolezi... si intelegi ca oricine are aceeasi putere...si intelegi din nou ca toti suntem egali...ca toti putem schimba universul...si atunci ce intelegi? Nimic altceva decat ca esti NE si din toata trairea ta ai ramas cu NE si continui mai departe, ca daca TU esti FE, atunci oricine e FE, lucru care prin Iar in acest joc stupid, daca esti suficient de NE ii vei face FE pe 'prietenii' tai care sunt mai NE decat tine si pe iubitii care sunt mai putin NE decat tine care oscilezi intre NE si FE sau intre FE si NE dupa cum s-a trezit egoul tau NEintegrat in absolut.
Si atunci care e concluzia acestei conlcluzii NEintelese?
Una singura... ca traiesti intr-un mod in care ai inteles... NEmic despre toata viata asta si ca vei continua sa joci intre NE si FE pt ca, la randul 'prietenii' vor oscila intre NE si FE si iubitii intre FE si NE intr-o spirala pe care nu ai inteles-o si nu ai agreat-o niciodata, dupa cum le vor canta si lor altii de la hormoni la paharu' de Jack, de la cuvinte frumoase la un refuz direct .... Si atunci ciNE rastoarna prima piesa de domino???... Probabil cine a nascut primul spermatozoid...sau primul ovul? Acum decide TU cel ce-a stabilit care-a fost primul oul sau.. NEgaina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu